︎ FASHION ︎ TEXTILE ︎ GRAPHIC ︎ ILLUSTRATION  ︎ FINE ART ︎ PHOTOGRAPHY ︎ INTERIOR ︎ PRODUCT

︎︎︎

Dmitry Sokolov

︎Childhood treasures


Every child is a dreamer. He looks at the world with fresh eyes, everything is new and exciting. However, there is hardly any practical knowledge of how the world functions. So, he tends to absorb the surroundings and imagine things that can only exist in child’s mind.

As a child I used to view my environment and search for mysterious, magical places where I could hide and reflect. It could be anything: a basement, an old tree, deep corner of the closet. My secret hides away places. There was something supernatural about them. I could feel some sort of energy from them.

I wanted to follow that energy and find it somewhere else. And I did. It was in objects around me which I hadn’t noticed before. An old painting, a typewriter, metal figures, white flowers...

These objects were aesthetically pleasing and were interesting to look at. I understand it now, however, as a child I used to imagine all kind of stories about them, to me they were magical.

I believe that every one of us has his own childhood treasures. It is important that we do because through these objects we learn how to dream and they help to visualize these dreams better.

︎


Каждый ребенок — мечтатель. Он смотрит на мир свежими глазами, все для него ново и увлекательно. Однако нет практических знаний того, как устроен мир. Таким образом, он впитывает все что его окружает и воображает себе то, что может существовать только в сознании ребенка

В детстве я смотрел на свое окружение и искал загадочные, волшебные места, где я мог спрятаться и размышлять. Это могло быть что угодно: подвал, старое дерево, глубокий угол чулана. В них было что то сверхъестественное. Я чувствовал какую-то энергию от них.

Я хотел последовать за этой энергией и найти ее где-нибудь еще. И у меня это получилось. Она находилась в окружающих меня предметах, которых я раньше не замечал. Старые картины, пишущая машинка, бронзовые статуэтки, белые цветы ...

В этих предметах была особо интересная для меня эстетика. Я понимаю это сейчас, однако в детстве я представлял себе всевозможные сценарии с ними, для меня они были волшебными.

Я считаю, что у каждого из нас есть свои детские сокровища. Это важно, потому что с помощью этих объектов мы учимся мечтать.